Páginas

Si hay

Si hay algo bello dentro de mi, es Dios. - R.H

lunes, 24 de mayo de 2010

Paternitatea lui Dumnezeu

" Un copil merge la mama lui si ii spune: Vreau bicicleta, mama lui ii raspunde: fiule, roagate. Atunci copilul a vazut cum se roaga pastorul din biserica si incepe sa se roage la fel. : Doamne daca este voia ta si momentul, te rog da'mi bicicleta. A trecut o saptamana si a doua, si baiatul nu a primit bicicleta.Se prezinta la mama lui si ii spune: Mami unde este bicicleta mea? mama ii raspunde: continua sa te rogi fiul meu drag. Copilul uitandu'se la televizor, a vazut un evanghelist cum se ruga, atunci a inceput sa se roage la fel: In Numele Lui Isus reclam si cer bicicleta. A trecut iar o saptamana si a doua, copilul merge la mama lui si o intreba aceasi intrebare. Mama lui fiind putin stricta ii raspunde acelasi lucru: Continua sa te rog, continua sa te rogi. Atunci copilul sa dus in bucatarie si pe masuta a gasit o statuie a Maici Domnului, o ia si merge in camera la el, o ascunde sub pat si incuie usa. Apoi incepe sa se roage astfel: Doamne, daca vrei sa iti mai vezi mama, da'mi bicicleta."

De multe ori suntem la fel ca acest copil. Facem la fel.
Ne rugam si vrem raspuns IMEDIAT si ii punem conditii lui Dumnezeu " Doamne daca nu imi dai cutare lucru, nu mai fac cutare lucru..." incercam sa il santajam. In loc sa asteptam momentul exact pe care Dumnezeu il are pregatit sa ne de'a raspuns la rugaciune. Ii punem conditii de parca El ar fi obligat sa ne raspunda. In schimb daca gandim logic, El este cel care poate sa ne puna conditii, dar El nu ne pune conditii, iubirea Lui pentru noi este atat de pura caci depaseste conditiile. Cand ajungem in modul in care Domnul este desfatarea noastra, deci 100%. Cand ajungem sa Il cunoastem ca un Tata, automat nu mai punem conditii si asteptam in El. Pentru ca stim si credem din toata inima ca ceea ce a spus Dumnezeu se va implini.
Psalm 37:7 " Domnul sa iti fie desfatarea si El iti da tot ce iti doreste inima" Cunoscandu-L ca Tata, gandirea noastra, drepturile noastre se schimba.
Multi avem o imagine a lui Dumnezeu Tatal dupa imaginea tatalui pamantean.
Sunt diferite tipuri de Tata :

- Abuziv : este un tata care abuzeaza fizic si psihic viata ta.
- Absent : un tata care nu este nicioadata langa tine cand ai nevoie de el
- Pasiv : tatal care este prezent dar trece de tine, ca si cum nu ai exista.

Atunci daca tatal nostru pamantean se caracterizeaza in aceste exemple care le-am dat cand ne gandim la Dumnezeu ca tata, il vedem exact ca tatal pamanean. Nu putem avea alta imagine decat pe cea care am primito de la tatal pamantean. Nu putem intelege si face diferenta dintre Dumnezeu Tatal si tatal pamantean pentru ca in mintea noastra sa format un zid imens. Il vedem pe Dumnezeu ca un comandant, sau un sef, care atunci cand gresim este gata sa ne dea cu parul sau sa ne pedepseasca.
In schimb scopul lui Dumnezeu este sa crestem si sa maturizam.


Daca imaginea ta despre Dumnezeu este:

Sef/ Comandant

Tu esti SCLAV/A :
-fiind sclav trebuie sa muncesti pentru stapan
- astepti sa te plateasca pentru munca depusa
- mereu astepti aprobarea de a face ceva
- Nu ai nici un Drept.

Tata

Tu esti FIU/FIICA
- tot ce are Dumnezeu iti apartine
- stii ca te iubeste
- vazandu-L ca Tata nu iti mai trebuie aprobare.
De ex:( Daca esti acasa si iti este foame nu vei merge la tatal sa ii ceri voie sa deschizi frigiderul si sa mananci) Faci lucrurile pe care il desfateaza pe Dumnezeu.
- Ai libertate

[Vazandu-L ca Sef/ Comandant se formeaza un zid imens, intre Dumnezeu si noi. pentru ca acest zid, poate sa fie : ranile noastre, esecurile, respingerea, frica, etc... Si toate acestea aduc CONDAMNARE si LEGE in viata ta. In schimb vazandu-L ca TATA totul se schimba in viata ta.Este vorba de o relatie si nu de a da ordine. Ceea ce aduce este CONVINGERE si DRAGOSTE]

Dumnezeu nu a facut nici o greseala in viata ta cu privire cum te-a creat. Psalm 139
Te-a creat cu multa atentie si grija. Romani 8:28
Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:18

3 comentarios: